TEAM & PARTNERS

 

Deze productie komt tot stand door inzet van velen:

 

Vrijwilligers Molen De Hoop, Loenens Fanfarekorps Oud-Over, leden Historische Kring Gemeente Loenen, Regionaal Historisch Archief, Militaire Luchtvaart Museum, Kees de Kruijter, Willem Mooij, PAC'90, Aannemers-&restauratiebedrijf Verwoerd, Axis Zeefdrukkerij, Kato Tan, Inge-Britt Koren, Burt Lamaker, Puck de Jong, Kevin Jolly, Stan Limburg, Kay de Jong, Menso Kuik, Maarten Ebbers, Atty Kingma, Simone Spakman, Arno Bosma, Cyril Stom, Tom Driesen, Albert Vijge, Ton Offerman en de vele anderen

 

BURT LAMAKER

script/acteur

Burt (1962)  schreef en speelde de solovoorstellingen Weiland, Bang! en Engelen. In 2009 schreef hij samen met dramaturge Erica Smits voor theatergroep Vrienden van Vroeger inz. Marco Polo (2009). Voor zijn laatste cabretvoorstelling Bang! tekende Ton Offerman voor de regie, waarmee hij de finale bereikte van de Holland Casino Podiumprijs 2007. Met deze voorstelling toerde hij in een dubbelprogramma met de Belgische formatie Intgeniep onder de titel De Interfinalistentour (2008-2009).

KAY DE JONG

acteur

Kay (1985) is een jonge succesvolle theatermaker en acteur. Hij had een vliegende start toen hij in 2009 afstudeerde aan de Theaterkade. Hij stond samen met zijn kompaan Menso Kuik met hun duo Rauw Spul in de finale van het prestigieuze Leidscabaretfestival 2011. En direct opgepikt door impressariaat Puuree touren zij nu met hun avondvullende voorstelling Dad named Sue door heel Nederland. www.rauwspul.nl

Naast Rauw Spul speelt hij in verschillende theaterstukken. In het verleden acteerde hij onder andere in de voorstellingen Dans, Assepoester Dans en Circus van het Eenzaam Hart. Komend seizoen speelt hij in de jongerenvoorstellingen Close van Theatergroep Zwerm en Private Chat van Theater Thot.

Ook speelde hij mee in diverse voorstellingen van artOloco;  o.a. Water (2006), Feest (2006), Prachtwijk (2007) Water, vuur, aarde en lucht (2009), Motion Control (2010) en Bosgenot (2010). Afgelopen kerst was hij te zien in De Pontbaas. Naast zijn acteerkwaliteiten zet hij altijd zijn maak-kwaliteiten in bij het tot standkomen van een voorstelling op locatie. Kay en artistiek leider Ton Offerman vullen elkaar dan ook goed aan.

 

MENSO KUIK

acteur

Menso (1983) genoot opleiding op de Koningstheaterakademie te Den Bosch. Via een advertentie op internet kwam Kay in beeld. Hij zocht een speler/maker met een gitaar en voor het maken en spelen van zijn afstudeervoorstelling. Een half jaar later ging de voorstelling Testosteron in premiere en was theatergroep Rauw Spul geboren.

Menso is, naast zijn activiteiten bij Rauw Spul, werkzaam als theateracteur en als camera-acteur. Hij speelde onder meer in de theatervoorstellingen HIER=VER GENOEG, in David Copperfield en in commericals van Coop, T-Mobile en Jupiler. Op het Fringe-festival 2010 speelde hij in de voorstelling Het is stil samen met Petra Weijsenfeld. Op dit moment is hij vast acteur bij theatergroep Hitches in de voorstellingen The Care Academy en Midsummer Nightmare.

Naast theatermaker en acteur is Menso muzikant met een voorliefde voor muziek uit de hippieperiode. 

MAARTEN EBBERS

acteur

 

Maarten Ebbers studeert in 2007 af aan de Theaterkade, academie voor podiumkunstenaars, in Amsterdam. Hij richt zich na zijn opleiding op het maken van muziek. Hiermee wordt hij gitarist van Nina de la Croix. Samen halen ze de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2007. Na dit succes blijft Maarten in 2008 met Nina touren als gitarist voor haar eerste avondvullende voorstelling "Poldervrouw".

 

Na deze voorstelling besluit hij solo verder te gaan als cabaretier en geeft hij zich op voor het Leids Cabaretfestival 2009 waar hij wordt uitgeroepen tot winnaar van zowel de jury- als publieksprijs!

 

Sinds het theaterseizoen 2010-2011 speelt hij zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling "Laat mij maar zitten" onder regie van David Meijer en eindregie van Eva Bauknecht.

 

Daarnaast tourt hij nog met Cabarestafette door het land in de grote theaterzalen. Onder deze noemer valt een geselecteerde groep talentvolle, beginnende cabaretiers. Ieder seizoen de nieuwste lichting, afkomstig van de cabaretfestivals & opleidingen of autodidact. Hier speelt Maarten een deel van zijn programma.

 

STAN LIMBURG

acteur

PUCK DE JONG

productie & regie-assistentie

 

In 2009 studeerde Puck de Jong (1986) met haar eigen voorstelling ‘Medea vs. Medea’ af aan de Theaterkade in Amsterdam. Na haar studie wilde zij zich meer gaan specialiseren op het gebied van de regie en nam daarom nog een extra stage aan als regie assistent bij de Graaf & Cornelissen Producties.

 

Vanaf daar rolde zij van de ene naar de andere landelijke musical, toneelvoorstelling en komedie. Zoals daar zijn ‘Kantje Boord’, ‘Kruimeltje, de musical’, ‘Educating Rita’ en ‘The Full Monty’.

 

Tijdens deze producties heeft zij, naast de regie assistentie, ook de functie van spelcoach kunnen vervullen voor zowel volwassen- als kinderacteurs.

 

Puck heeft als actrice gewerkt in verschillende voorstellingen zoals ‘De dood van Don John’ (8 Femmes), ‘Het circus van het eenzaam hart’ en ‘De verborgen geschiedenis van Zeist’.

 

Bij ArtOloco speelde zij in de locatievoorstellingen ‘Water’ en ‘Feest’.

 

Sinds 2011 is Puck gestart als leider en initiatiefnemer van theaterprojecten op locatie. Daarnaast geeft zij workshops ‘Theatermaken’ en ‘Elementair Spel’ in het voortgezet onderwijs bij o.a. TheaterChallenge.

 

 

 

TON OFFERMAN

artistiek leider & regie

 

Hij regisseert cabaret, muziektheater, locatie- en spektakelvoorstellingen. Zijn liefde gaat uit naar buitenvoorstellingen.

 

Hij bedacht en regisseerde o.a. de opera Veen (2004), een opera op een legakker, het spektakel Prachtwijk (2007), De dansleraar (2002), een voorstelling op de pier in Scheveningen én in Culemborg De Heks van De Fransche School (2009).

 

Aan de hand van een (op het eerste gezicht onopvallende) omgeving maakt hij theaterstukken waarbij diezelfde omgeving de hoofdpersoon is. Er wordt ingezoomd op die ene fontein, dat fort wat er al tientallen jaren verlaten bij ligt, maar bijvoorbeeld ook op een weiland, of een woonwijk gebouwd in de jaren ‘50.

 

Ton Offerman: “Voor mij is een doel van locatietheater de plek onder de aandacht te brengen en mensen bewust te maken van de historische, culturele of economische context. Het gewone, alledaagse wordt weer uitzonderlijk en meer geliefd.”

 

INGE-BRITT KOREN

educatie & samensteller tentoonstelling

Inge-Britt (1974) is opgegroeid in Nieuwersluis, gemeente Loenen aan de Vecht.  Zij kwam met het idee voor De Luchtwachters. Zij volgde de lerarenopleiding voor het basisonderwijs aan de p.c. hogeschool ‘Marnix Academie’ in Utrecht. Naast haar werkzaamheden in het onderwijs volgde zij de videovooropleiding bij ‘Open Studio’ in Amsterdam. In  2005 haalde zij haar propedeuse Journalistiek in Tilburg, om vervolgens Passiestem op te richten. Met Passiestem geeft zij gepassioneerde mensen, bedrijven en projecten een stem in de vorm van bijvoorbeeld een folder, persbericht, interview of zoals bij De Luchtwachters in de vorm van educatief lesmateriaal en een tentoonstelling.  Zij schreef eerder, onder andere, voor Het Jonge Kind (ThiemeMeulenhoff), Nieuwe Oogst (LTO-Noord), Home and Garden (Sanoma Uitgevers), imkerij ’t Schuurtje en Notuleerservice Nederland, met opdrachtgevers als de gemeente Utrecht, het RIVM en Veronica. www.passiestem.nl 

 SIMONE SPAKMAN

 

 

Ter voorbereiding op de functie als gastheer/vrouw tijdens de voorstelling en op de toestroom bezoekers organiseert project De Luchtwachters voor de vrijwilligers van de Molen de Hoop drie inspirerende bijeenkomsten. Simone geeft creatief en inhoudelijk invulling en uitvoering van de bijeenkomsten. Zij voelt veel voor het thema ‘gastvrijheid’ door haar achtergrond in horeca, toerisme en evenementenorganisatie. Is op dit moment werkzaam als communicatie adviseur en zet zich regelmatig als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zij vindt het erg leuk om haar kennis en ervaring met vrijwilligers in workshops te delen. Een mooie uitdaging dus!