Het is ijskoud als de kinderen aankomen bij de molen. Al vlot zijn zij helemaal meegenomen in het spannende verhaal van de vrienden van de Luchtwachtpost. Helemaal mooi als zij daarna ook zelf een kijkje op de omloop kunnen nemen en natuurlijk de taartvork echt zien!

 

18/04/2012 - 16:19

Het maken van drama op basis van historisch materiaal is best lastig. Edwin de Vries - auteur van de musical Soldaat van Oranje - heeft daar veel ervaring mee, die hij graag deelt met de Historische Kring van Loenen.

05/04/2012 - 07:49

SIMONE SPAKMAN (coach)

In de periode van het project de Luchtwachters worden regelmatig en meer bezoekers verwacht in Molen De Hoop.  Immers, de Molen en dus ook de vrijwilligers, spelen een belangrijke rol in de voorstelling. Om ervoor te zorgen dat vrijwilligers zich goed voorbereid voelen op een gastvrij ontvangst van de bezoekers, worden drie inspirerende bijeenkomsten georganiseerd.


Inmiddels hebben er twee bijeenkomsten plaatsgevonden. Het was erg mooi om te zien hoe gemotiveerd en betrokken de vrijwilligers bij de Molen zijn. De vrijwilligers leren een eigen, enthousiast verhaal over de molen vertellen. En we hebben met elkaar gedeeld hoe we de bezoekers in allerlei opzichten gastvrij(er) kunnen verwelkomen in de molen.

 

29/03/2012 - 13:01

Inge-Britt Koren : "Eind 2008 kreeg ik het boek ‘Luchtwachtpost in het dorp Loenen aan de Vecht 1921-1940’, door Kees de Kruijter en Willem Mooij, cadeau van mijn vader. ‘Dit gaat over je overgrootvader’, zei hij. Op de voorkant stond een foto met op de eerste rij in het midden mijn overgrootvader Piet de Haan. Hij had een wagenmakerij aan de Molendijk in Loenen en was de laatste postcommandant van de luchtwachtpost. Met elke bladzijde die ik omsloeg tekende het dorp Loenen aan de Vecht met zijn inwoners en luchtwachters uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, zich steeds duidelijker af. Tegelijkertijd bekroop mij het verlangen om te kijken bij molen De Hoop in het jaar 1939. Ik zag mannen voor me in lange, warme jassen die op de hoge omloop van de molen in weer en wind door hun verrekijkers naar de hemel tuurden. Ik vroeg mij af waar ze over praatten tijdens het eindeloze wachtlopen. Over vliegtuigen, oefeningen, een mogelijk naderende oorlog, hun werk, hun vriendin, vrouw of gezin? En konden deze mannen het goed met elkaar vinden of juist niet? Zo ontstond het idee voor het project De Luchtwachters."

 

Het Fanfarekorps Oud-Over oefent:

Bekijk video
05/03/2012 - 14:59